Przepisy Makaron z selerem naciowym i indykiem
Składniki
100 g fileta z indyka
250 g pomidorów koktajlowych
1/2 średniej papryki
1/2 cebuli
2 ząbki czosnku
1 łyżka oleju kokosowego
50 g sera bundz
świeże zioła, np. bazylia, tymianek, oregano
4 łodygi selera naciowego
70 g makaronu razowego
50 ml wina białego, wytrawnego lub bulionu
przyprawy: sól, pieprz
Opis

Cebulę pokrój w kostkę i zeszklij na oleju kokosowym. Indyka oczyść z błonek. Pokrój w kostkę, przełóż na patelnię i smaż chwilkę, Dodaj pokrojony w kosteczkę czosnek oraz startą na dużych oczkach paprykę. Całość wymieszaj i smaż 2–3 minuty. Pomidory przekrój na pół i dodaj na patelnię. Dodaj do sosu wino i duś 4–5 minut. Dopraw do smaku solą i pieprzem.

Odetnij końcówki selera i przy pomocy obieraczki do jarzyn potnij go w cieniutkie wstążki. W międzyczasie ugotuj makaron. Odcedź makaron i do gorącego dodaj seler. Wymieszaj.

Makaron podawaj z sosem. Na koniec posyp danie ziołami oraz serem.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 26.06-03.07.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4