Przepisy Makaron z rukolą, serem feta, pieczonymi winogronami z serem parmezan
Składniki
100 g makaronu
50 g sera feta
1 kiść winogron
2 łyżki sera parmezan
2 garście rukoli
oliwa z oliwek do smaku
1 łyżka miodu
przyprawy: pieprz i sól
Opis

Makaron ugotuj wg wskazówek na opakowaniu. Ser feta pokrój w kostkę. Kiść winogron podziel na 4 mniejsze, posmaruj miodem, zawiń w folię aluminiową i zapiekaj przez ok. 5 min w temp. 220°. Ugotowany gorący makaron polej oliwą i wymieszaj z parmezanem, dopraw solą i pieprzem, jeśli będzie potrzeba.

Makaron ułóż na talerzu, dodaj ser feta, rukolę oraz pieczone winogrona. Możesz całość polać oliwą z oliwek z pierwszego tłoczenia.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Promocje

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 miesiące temu
70 min.
Dania główne
2 miesiące temu
20 min.
Zupy
2 miesiące temu
90 min.
Dania główne
2 miesiące temu
30 min.
Zupy
2 miesiące temu
30 min.
Desery