Przepisy Makaron z rukolą, serem feta, pieczonymi winogronami z serem parmezan
Składniki
100 g makaronu
50 g sera feta
1 kiść winogron
2 łyżki sera parmezan
2 garście rukoli
oliwa z oliwek do smaku
1 łyżka miodu
przyprawy: pieprz i sól
Opis

Makaron ugotuj wg wskazówek na opakowaniu. Ser feta pokrój w kostkę. Kiść winogron podziel na 4 mniejsze, posmaruj miodem, zawiń w folię aluminiową i zapiekaj przez ok. 5 min w temp. 220°. Ugotowany gorący makaron polej oliwą i wymieszaj z parmezanem, dopraw solą i pieprzem, jeśli będzie potrzeba.

Makaron ułóż na talerzu, dodaj ser feta, rukolę oraz pieczone winogrona. Możesz całość polać oliwą z oliwek z pierwszego tłoczenia.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 19.06-26.06.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4