Przepisy Makaron z pesto, tuńczykiem i szpinakiem
Składniki
2 puszki tuńczyka w sosie własnym
1 słoiczek pesto, np. Tesco Green Pesto
200 g pomidorków koktajlowych
100 g świeżego szpinaku baby
garść oregano
1 cebula
1 papryczka chili
2 łyżki oliwy extra vergine
400 g makaronu
przyprawy: sól morska lub himalajska, pieprz świeżo mielony
Sposób przygotowania
1
Cebulę pokrój w kostkę.
2
Chili przekrój na pół i pozbądź się nasion. Jeśli wolisz bardziej pikantne dania, pozostaw nasiona. Papryczkę drobno pokrój.
3
Pomidorki przekrój na połówki.
4
W międzyczasie ugotuj wodę na makaron, osól ją i ugotuj makaron al dente.
5
Rozgrzej patelnię, wlej oliwę i zeszklij PORADA KONTEKSTOWA - ZESZKLENIE cebulę.
6
Dodaj papryczkę i chwilkę smaż.
7
Na patelnię dodaj pomidorki i poszatkowane oregano. Smaż przez 1 minutę.
8
Dodaj odsączonego tuńczyka i szpinak. Całość podgrzej. Dopraw solą i pieprzem.
9
Makaron odcedź i połącz z pesto.
10
Dodaj makaron do sosu. Podawaj od razu. Danie możesz udekorować gałązkami oregano.
Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Promocje

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 miesiące temu
15 min.
Desery