Przepisy Makaron z pesto, tuńczykiem i szpinakiem

Składniki

2 puszki tuńczyka w sosie własnym

1 słoiczek pesto, np. Tesco Green Pesto

200 g pomidorków koktajlowych

100 g świeżego szpinaku baby

garść oregano

1 cebula

1 papryczka chili

2 łyżki oliwy extra vergine

400 g makaronu

przyprawy: sól morska lub himalajska, pieprz świeżo mielony

Sposób przygotowania

1

Cebulę pokrój w kostkę.

2

Chili przekrój na pół i pozbądź się nasion. Jeśli wolisz bardziej pikantne dania, pozostaw nasiona. Papryczkę drobno pokrój.

3

Pomidorki przekrój na połówki.

4

W międzyczasie ugotuj wodę na makaron, osól ją i ugotuj makaron al dente.

5

Rozgrzej patelnię, wlej oliwę i zeszklij cebulę.

6

Dodaj papryczkę i chwilkę smaż.

7

Na patelnię dodaj pomidorki i poszatkowane oregano. Smaż przez 1 minutę.

8

Dodaj odsączonego tuńczyka i szpinak. Całość podgrzej. Dopraw solą i pieprzem.

9

Makaron odcedź i połącz z pesto.

10

Dodaj makaron do sosu. Podawaj od razu. Danie możesz udekorować gałązkami oregano.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi


Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 7.04-11.04.2020 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8