Przepisy Makaron z pesto, tuńczykiem i szpinakiem
Składniki
2 puszki tuńczyka w sosie własnym
1 słoiczek pesto, np. Tesco Green Pesto
200 g pomidorków koktajlowych
100 g świeżego szpinaku baby
garść oregano
1 cebula
1 papryczka chili
2 łyżki oliwy extra vergine
400 g makaronu
przyprawy: sól morska lub himalajska, pieprz świeżo mielony
Sposób przygotowania
 alt=
1
Cebulę pokrój w kostkę.
 alt=
2
Chili przekrój na pół i pozbądź się nasion. Jeśli wolisz bardziej pikantne dania, pozostaw nasiona. Papryczkę drobno pokrój.
 alt=
3
Pomidorki przekrój na połówki.
 alt=
4
W międzyczasie ugotuj wodę na makaron, osól ją i ugotuj makaron al dente.
 alt=
5
Rozgrzej patelnię, wlej oliwę i zeszklij PORADA KONTEKSTOWA - ZESZKLENIE cebulę.
 alt=
6
Dodaj papryczkę i chwilkę smaż.
 alt=
7
Na patelnię dodaj pomidorki i poszatkowane oregano. Smaż przez 1 minutę.
 alt=
8
Dodaj odsączonego tuńczyka i szpinak. Całość podgrzej. Dopraw solą i pieprzem.
 alt=
9
Makaron odcedź i połącz z pesto.
 alt=
10
Dodaj makaron do sosu. Podawaj od razu. Danie możesz udekorować gałązkami oregano.
Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco Nadchodzi lato

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 8.05.2019-30.05.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4