Przepisy Makaron z jarmużem i suszonymi pomidorami
Składniki
150 g makaronu razowego rurki
150 g umytego i pociętego jarmużu
3 ząbki czosnku
8 suszonych pomidorów z zalewy
2 łyżki kaparów
sól, pieprz słodka papryka do smaku
oliwa z oliwek 3-4 łyżki
Sposób przygotowania
1
Pomidory i czosnek posiekaj.
2
Pokrojony jarmuż wrzuć na 2–3 sekundy do wrzątku i odsącz.
3
Pokrojone pomidory i czosnek wrzuć na rozgrzaną na patelni oliwę. Po chwili dodaj kapary i paprykę do smaku. Całość chwilę smaż.
4
Kiedy czosnek zacznie mocno pachnieć, dodaj odsączony jarmuż. Zamieszaj, dopraw solą i pieprzem. Mieszając, poczekaj aż jarmuż nieco zmięknie i zdejmij patelnię z ognia.
5
Makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu i gorący wymieszaj z jarmużem.
Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Promocje

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
1 tydzień temu
2 miesiące temu
10 min.
Dania główne
2 miesiące temu
30 min.
Dania główne
1 tydzień temu
10 min.
Desery
2 miesiące temu
20 min.
Zupy