Przepisy Makaron z grzybami shitake i imbirem

Składniki

100 g grzybów shitake

1/2 papryki

3 cm świeżego korzenia imbiru

1 op. makaronu chińskiego Mie

4 łyżki sosu ostrygowego

30 ml oleju sezamowego lub arachidowego

Opis

Makaron włóż do miski. Następnie zagotuj wodę i zalej makaron wrzątkiem. Przykryj i zostaw na 7 minut. Grzyby umyj, odetnij końcówki nóżek i pokrój w cienkie plasterki. Obierz i pokrój imbir. Paprykę umyj i pokrój w drobną kostkę. Na patelni lub w woku rozgrzej mocno olej, wrzuć grzyby, imbir i paprykę. Smaż chwilę energicznie mieszając, po czym dodaj sos ostrygowy. Jeszcze raz zamieszaj i zdejmij z ognia. Makaron odcedź, wrzuć do sosu, wymieszaj i od razu podaj.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 12.09-18.09.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4