Przepisy Makaron z bakłażanami, pomidorami i szpinakiem
Składniki
200 g makaronu
1/2 bakłażana
200 g mrożonego szpinaku
2 pomidory malinowe
1 łyżka masła
1 łyżeczka kolendry mielonej
ok. 2 łyżek oliwy do smażenia
przyprawy: sól, pieprz
Opis

Pomidory obierz ze skórki i posiekaj, usuń twarde środki. Bakłażana umyj i pokrój w kostkę. Szpinak wrzuć na patelnię i podgrzewaj aż się rozmrozi i wyparuje z niego woda. Następnie dodaj do niego drobno posiekany czosnek, bakłażana i pomidory. Wszystko duś ok. 20 min. Pod koniec dodaj łyżkę masła i przyprawy. Wymieszaj z makaronem. Możesz posypać parmezanem.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Promocje

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 miesiące temu
150 min.
Dania główne
2 miesiące temu
90 min.
Dania główne
2 miesiące temu
100 min.
Zupy
2 miesiące temu
40 min.
Dania główne
2 miesiące temu
20 min.
Desery