Przepisy Makaron z bakłażanami, pomidorami i szpinakiem

Składniki

200 g makaronu

1/2 bakłażana

200 g mrożonego szpinaku

2 pomidory malinowe

1 łyżka masła

1 łyżeczka kolendry mielonej

ok. 2 łyżek oliwy do smażenia

przyprawy: sól, pieprz

Opis

Pomidory obierz ze skórki i posiekaj, usuń twarde środki. Bakłażana umyj i pokrój w kostkę. Szpinak wrzuć na patelnię i podgrzewaj aż się rozmrozi i wyparuje z niego woda. Następnie dodaj do niego drobno posiekany czosnek, bakłażana i pomidory. Wszystko duś ok. 20 min. Pod koniec dodaj łyżkę masła i przyprawy. Wymieszaj z makaronem. Możesz posypać parmezanem.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 19.09-25.09.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4