Przepisy Makaron z awokado z kremowym serkiem i chrupiącym boczkiem
Składniki
100 g serka topionego śmietankowego
100 g boczku parzonego
100 g makaronu penne
1 awokado
1 łyżka oleju
2 łyżki mleka
świeże oregano
1 łyżka cytryny
przyprawy: sól, pieprz
Opis

Makaron ugotuj wg wskazówek na opakowaniu. Ser topiony rozpuść na oleju i wymieszaj wraz z mlekiem, aby powstał gładki sos. Posól i popieprz do smaku.

Awokado umyj, natnij wzdłuż dookoła i przekręć w dłoniach każdą połowę w przeciwnym kierunku. Następnie wyjmij pestkę, obierz i pokrój owoc w plastry. Odłóż je do miseczki i skrop cytryną. Boczek pokrój w plastry i ułóż na ruszcie w piekarniku – piecz w temp. 220° przez około 6 min do momentu przyrumienienia.

Makaron wymieszaj z sosem serowym, na wierzch ułóż plastry awokado i podpieczone, chrupiące kawałki boczku.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 miesiące temu
2 miesiące temu
10 min.
Napoje
2 miesiące temu
10 min.
Napoje