Przepisy Makaron ryżowy z ciecierzycą, szpinakiem i sezamem

Składniki

200 g makaronu ryżowego
1 puszka ciecierzycy
100 g szpinaku baby (świeżych liści)
3 ząbki czosnku
½ chilli
2 łyżki sezamu
3 łyżki oleju ryżowego
6 łyżek oleju sezamowego
sól

Sposób przygotowania

1

Obierz i posiekaj czosnek. Papryczkę pokrój na cieniutkie plasterki. Możesz usunąć część pestek.

2

Na patelni rozgrzej olej ryżowy i podsmaż na nim posiekany czosnek i papryczki. 

3

Dodaj odsączone ziarna ciecierzycy i smaż przez chwilę.

4

Kiedy ciecierzyca się mocno podgrzeje, dodaj liście szpinaku. Mieszając, poczekaj aż liście szpinaku zmiękną. Dopraw potrawę solą i zdejmij patelnię z ognia.

5

Makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu, odsącz i wymieszaj z olejem sezamowym. Ziarna sezamu podpraż na suchej patelni. Na talerze nałóż porcje makaronu, następnie porcje ciecierzycy ze szpinakiem. Całość posyp uprażonymi ziarnami sezamu.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi


Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 15.10-21.10.2020 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8