Przepisy Makaron fusilli z sosem pomidorowym i bekonem

Składniki

500 g fusilli

350 g pomidorów krojonych

250 g soku z pomidorów

200 g boczku

4 ząbki czosnku

1 łyżeczka miodu

suszona papryka chili

oliwa z oliwek

sól morska

czarny pieprz

bazylia

Opis

Wskazówka: Dzięki produktom z oznaczeniem Nasza Cena, jedna porcja tego dania będzie kosztować Cię tylko 8,83 zł.*
*Cena podana jest w przybliżeniu i może się różnić w zależności od aktualnej oferty 

Sposób przygotowania

1

Usmaż pokrojony drobno boczek oraz posiekany czosnek na oliwie z oliwek.

2

Dodaj pokrojone pomidory z sokiem pomidorowym i duś je około 15 minut.

3

Dopraw sos pomidorowy świeżo zmieloną suszoną papryką chili, czarnym pieprzem, solą oraz miodem.

4

Ugotuj fusilli zgodnie z instrukcją na opakowaniu, a po ugotowaniu dodaj makaron do sosu.

5

Wymieszaj dokładnie.

6

Podawaj ze świeżo posiekaną bazylią.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi


Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 27.02-4.03.2020 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8