Przepisy Magdalenki

Składniki

100 g masła 

70 ml mleka 

2 jajka 

130 g mąki pszennej 

100 g cukru 

1 łyżeczka proszku do pieczenia 

2 łyżeczki cukru waniliowego 

Dodatkowo: 

masło i mąka do przygotowania formy

Opis

Rozpuść masło i odstaw do ostudzenia. Wymieszaj mąkę z proszkiem do pieczenia i cukrem. Jajka roztrzep i dodaj wraz z ostudzonym masłem oraz mlekiem do suchych składników. Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany. W razie potrzeby dodaj więcej mąki lub mleka. Wymieszane ciasto przykryj folią i schowaj na pół godziny do lodówki. 

Rozgrzej piekarnik do 200°. Formę na magdalenki wysmaruj masłem i oprósz mąką. Wyciągnij ciasto z lodówki i przełóż do formy. Włóż ciastka do nagrzanego piekarnika na 7 min, a potem zmniejsz temperaturę do 180° i piecz jeszcze przez kolejne 8-10 min. Gotowe magdalenki powinny mieć złoty kolor. Upieczone ciasteczka wyciągnij z formy i ostudź.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 12.09-18.09.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4