Przepisy Łososiowo-szpinakowy wrap z serem feta

Składniki

500 g łososia bez skóry

1 opakowanie mrożonego lub świeżego ciasta francuskiego

250 g mrożonego szpinaku

150 g sera feta

sól

pieprz czarny mielony

gałka muszkatołowa

oliwa

sok z cytryny do skropienia łososia

Dip

180 g kwaśnej śmietany

1 łyżka octu jabłkowego lub soku z cytryny

1 łyżka świeżego koperku

Sposób przygotowania

1

Piekarnik nagrzać do 220 °C. Szpinak i ciasto francuskie rozmrozić.

2

Ze szpinaku odcisnąć nadmiar wody.

3

Płaty ciasta rozłożyć i delikatnie posmarować oliwą.

4

Łososia pokroić na 4 filety, posolić i skropić sokiem z cytryny.

5

Fetę pokruszyć widelcem lub pokroić w drobną kostkę i wymieszać ze szpinakiem. Doprawić pieprzem, gałką muszkatołową i solą.

6

Na płat ciasta położyć łososia.

7

Nałożyć jedną czwartą masy szpinakowo-serowej i zwinąć. W ten sam sposób przygotować pozostałe filety.

8

Wrapy piec 10 - 12 minut do zarumienienia.

9

W międzyczasie wymieszać śmietanę, sok z cytryny lub ocet jabłkowy i koperek.

10

Wrapy podawać z przygotowanym dipem.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 17.10-23.10.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4