Łosoś zapiekany w śmietanie
Składniki
4 kawałki łososia
sok z ½ cytryny
300 ml słodkiej śmietany
natka pietruszki
2 ząbki czosnku
przyprawy: sól, pieprz
Opis

Łososia skrop sokiem z cytryny, przypraw solą i pieprzem. Natkę pietruszki posiekaj. Śmietanę wymieszaj z pietruszką oraz wyciśniętym przez praskę czosnkiem. Dopraw solą i pieprzem.

Łososia ułóż w niewielkim naczyniu żaroodpornym, zalej przygotowanym sosem śmietanowym i wstaw do  piekarnika rozgrzanego do 180°. Zapiekaj przez ok. 35 min.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Promocje

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 miesiące temu
2 miesiące temu
30 min.
Przystawki
2 miesiące temu
60 min.
Zupy