Przepisy Łosoś zapiekany w śmietanie

Składniki

4 łososie (kawałki)
1 cytryna (sok z 0,5 cytryny)
300 ml śmietany kremówki
natka pietruszki
2 ząbki czosnku
sól
pieprz czarny mielony

Opis

Łososia skrop sokiem z cytryny, przypraw solą i pieprzem. Natkę pietruszki posiekaj. Śmietanę wymieszaj z pietruszką oraz wyciśniętym przez praskę czosnkiem. Dopraw solą i pieprzem.

Łososia ułóż w niewielkim naczyniu żaroodpornym, zalej przygotowanym sosem śmietanowym i wstaw do  piekarnika rozgrzanego do 180°. Zapiekaj przez ok. 35 min.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi


Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 24.09-30.09.2020 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8