Łosoś z warzywami i gęstą śmietaną
Składniki
2 dzwonki łososia
1 kostka bulionu warzywnego
1 l wody
3 ziarna pieprzu czarnego
3 ziarna ziela angielskiego
1 liść laurowy
1 szklanka mini marchewki (mrożonej) ok. 170 g
½ pora
1 szklanka zielonej fasolki szparagowej (mrożona) – ok. 170 g
6 małych łyżeczek gęstej, tłustej śmietany
przyprawy: sól
Opis

Dzwonki łososia opłucz w zimnej wodzie i w razie potrzeby oczyść z łusek. Zagotuj wodę z 1 kostką bulionu warzywnego, a następnie zmniejsz ogień i włóż do garnka dzwonka ryby. Dodaj warzywa, ziele angielskie, posól i popieprz do smaku. Gotuj wszystko razem na wolnym ogniu PORADA KONTEKSTOWA - GOTOWANIE NA WOLNYM OGNIU pod przykryciem przez ok. 30 min. Łososia delikatnie wyjmij z wody, (najlepiej szeroką szpadką). Dzwonka łososia i wyjęte z wywaru warzywa przelej chłodną wodą. Podawaj ze śmietaną.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Promocje

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 miesiące temu
90 min.
Dania główne
2 miesiące temu
30 min.
Desery
2 miesiące temu
120 min.
Zupy
2 miesiące temu
90 min.
Dania główne
2 miesiące temu
60 min.
Desery