Przepisy Łosoś z warzywami i gęstą śmietaną

Składniki

2 dzwonki łososia

1 kostka bulionu warzywnego

1 l wody

3 ziarna pieprzu czarnego

3 ziarna ziela angielskiego

1 liść laurowy

1 szklanka mini marchewki (mrożonej) ok. 170 g

½ pora

1 szklanka zielonej fasolki szparagowej (mrożona) – ok. 170 g

6 małych łyżeczek gęstej, tłustej śmietany

przyprawy: sól

Opis

Dzwonki łososia opłucz w zimnej wodzie i w razie potrzeby oczyść z łusek. Zagotuj wodę z 1 kostką bulionu warzywnego, a następnie zmniejsz ogień i włóż do garnka dzwonka ryby. Dodaj warzywa, ziele angielskie, posól i popieprz do smaku. Gotuj wszystko razem na wolnym ogniu PORADA KONTEKSTOWA - GOTOWANIE NA WOLNYM OGNIU pod przykryciem przez ok. 30 min. Łososia delikatnie wyjmij z wody, (najlepiej szeroką szpadką). Dzwonka łososia i wyjęte z wywaru warzywa przelej chłodną wodą. Podawaj ze śmietaną.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 17.10-23.10.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4