Przepisy Łosoś z rusztu z masłem i brokułami

Składniki

kawałek filetu z łososia (250 - 300 g)

1/4 świeżego brokuła

spora łyżka miękkiego masła

szczypta imbiru

szczypta rozmarynu

1 łyżka cytryny

1 łyżka oleju

przyprawy: sól, pieprz

Opis

Filet łososia obmyj zimną wodą i w razie potrzeby oczyść z łusek. Następnie osusz filet, skrop cytryną, przypraw do smaku solą i pieprzem i pozostaw na 5 - 6 min. Natnij skórę łososia dwa razy w poprzek, tak aby powstała kratka. Nagrzej piekarnik do temperatury 200°.

Na blasze wyłożonej folią połóż rybę. Masło wymieszaj ze szczyptą imbiru i rozmarynu. Na kawałku ryby w miejsce nacięć połóż sporą łyżkę masła. Rybę obłóż dookoła brokułami. Posól lekko brokuły, obwiń wszystko luźno folią aluminiową i piecz przez ok. 25 min w piekarniku nagrzanym do temperatury 200. Upieczoną rybę podawaj z brokułami i ziemniakami lub ryżem. Podawaj z brokułami i do wyboru z ziemniakami lub ryżem.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 17.10-23.10.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4