Łosoś z limonką
Składniki
500 g fileta łososia ze skórą
2 limonki
20 g masła
przyprawy: sól, pieprz do smaku
Opis

Rozgrzej piekarnik do 190°C. Podziel łososia na dwie porcje. Limonki dokładnie wyszoruj w ciepłej wodzie i pokrój na cienkie plasterki.

Na kuchennym blacie rozłóż dwa kawałki folii aluminiowej. Na każdym kawałku rozłóż w dwóch rzędach po sześć plasterków limonki. Na plastrach limonki ułóż łososia skórą do dołu. Dopraw rybę solą i pieprzem.

Na łososiu połóż jeszcze po plasterku limonki i kawałku masła. Całość zawiń szczelnie w folię i włóż do piekarnika na ok. 15–20 minut. Po tym czasie łosoś jest gotowy.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Promocje

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 miesiące temu
25 min.
Dania główne