Przepisy Łosoś z limonką

Składniki

500 g fileta łososia ze skórą

2 limonki

20 g masła

przyprawy: sól, pieprz do smaku

Opis

Rozgrzej piekarnik do 190°C. Podziel łososia na dwie porcje. Limonki dokładnie wyszoruj w ciepłej wodzie i pokrój na cienkie plasterki.

Na kuchennym blacie rozłóż dwa kawałki folii aluminiowej. Na każdym kawałku rozłóż w dwóch rzędach po sześć plasterków limonki. Na plastrach limonki ułóż łososia skórą do dołu. Dopraw rybę solą i pieprzem.

Na łososiu połóż jeszcze po plasterku limonki i kawałku masła. Całość zawiń szczelnie w folię i włóż do piekarnika na ok. 15–20 minut. Po tym czasie łosoś jest gotowy.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 12.09-18.09.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4