Przepisy Łosoś z gruszkami w winie

Składniki

2 steki z łososia (mogą być też 2 dzwonka tuńczyka)

1/2 szkl. białego wina wytrawnego

1 łyżka miodu

1 laska cynamonu

2 dojrzałe gruszki

1 ugotowany burak

garść groszku cukrowego

oliwa

1 łyżka oleju kokosowego

przyprawy: sól, pieprz czerwony w ziarenkach

Sposób przygotowania

1

Rybę posyp z dwóch stron solą i pieprzem.

2

Obierz gruszki, przekrój na pół i wytnij gniazda nasienne.

3

Ugotowanego buraka obierz i pokrój.

4

Na patelnię wlej wino, dodaj cynamon, miód oraz gruszki. Duś je z dwóch stron po 3 minuty.

5

W międzyczasie na kolejnej patelni rozgrzej olej kokosowy i usmaż rybę z dwóch stron.

6

Przygotuj sałatkę z buraka. Dopraw go oliwą i solą. Rybę podawaj z cząstkami gruszki, burakami oraz z groszkiem.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi


Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 26.03-1.04.2020 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8