Przepisy Łosoś wędzony z grejpfrutem na bukiecie sałat

Składniki

100 g łososia wędzonego (surowego, w plastrach)
1 grejpfrut czerwony
200 g serka śmietankowego
1 szalotka
1 cytryna (sok z 1 cytryny)
1 łyżka szczypiorku (drobno posiekanego)
4 ząbki czosnku
1 sałata lodowa
1 sałata endywia
1 sałata radicchio (lub 3 rodzaje ulubionych sałat)
sól
pieprz czarny mielony

Opis

Przygotuj sos: do garnuszka wlej sok z cytryny i sok z połowy grejpfruta. Cebulkę posiekaj i dodaj do soku wraz 1 łyżką wody – zagotuj ok. 5 min. Płyn przecedź, dopraw solą i pieprzem, dodaj posiekany szczypiorek. Z drugiej połowy grejpfruta wykrój z miąższu fileciki i pokrój je na mniejsze kawałki.

Na talerzu poukładaj kawałki sałat. Plastry łososia zwiń i ułóż na sałatach. Serek zmiksuj wraz z czosnkiem na gładką masę. Na każdy kawałek łososia wyciśnij przez szprycę lub nałóż łyżeczką kleksik serka z czosnkiem, dodaj po kawałku grejpfruta. Na koniec polej przygotowanym sosem i podawaj.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi


Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 22.10-28.10.2020 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8