Przepisy Łosoś wędzony w sosie śmietanowym z rukolą i makaronem
Składniki
100 g łososia wędzonego surowego
200 g makaronu tagliatelle
150 g śmietany kremówki
3 garście rukoli
kilka kropel soku z cytryny
przyprawy: pieprz
Opis

Makaron ugotuj al dente PORADA KONTEKSTOWA - AL DENTE według wskazówek na opakowaniu. Łososia porwij w palcach na kawałki, chwilkę podsmaż (ok. 1 min) i wlej śmietankę kremówkę. Smaż na wolnym ogniu ciągle mieszając, aż sos zgęstnieje. Pamiętaj, że łosoś jest bardzo słony, dlatego nie ma potrzeby używania dodatkowo soli. Ugotowany makaron wymieszaj na patelni z powstałym sosem, dodaj rukolę i lekko przemieszaj. Na talerzu makaron skrop cytryną i od razu podawaj.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Promocje

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 miesiące temu
2 miesiące temu
5 min.
Desery
2 miesiące temu
210 min.
Desery