Przepisy Łosoś w sosie z pieczonej papryki

Składniki

​200 g łososia

1 papryka czerwona

1 pomidor

2 ząbki czosnku

1 łyżka listków świeżego tymianku

1 łyżka słodkiej papryki w proszku

1/2 łyżeczki chilli w proszku

2 łyżki oliwy z oliwek do smażenia

2 łyżki soku z cytryny

3 łyżki mąki pszennej

przyprawy: sól, pieprz

Opis

Przygotuj sos: paprykę umyj, oczyść z gniazda nasiennego i przekrój na 4 części. Pomidora umyj. Paprykę i pomidora ułóż w naczyniu żaroodpornym i polej 1 łyżką oliwy z oliwek, dodaj sól oraz świeżo zmielony pieprz. Włóż do piekarnika nagrzanego do 200° na ok. 15 min. Następnie ściągnij skórkę z podpieczonych warzyw. Dodatkowo z pomidora wydrąż pestki z miąższem, miąższ wyrzuć, a resztę zmiksuj z papryką. Dodaj porwane w palcach świeże listki tymianku, sól i pieprz do smaku, wymieszaj.

Łososia pokrój w równej grubości paski, skrop cytryną i posól. Mąkę wymieszaj ze słodką papryką i chilli. Kawałki ryby obtocz w mące i ułóż na rozgrzanej oliwie. Bezpośrednio na rybę wciśnij czosnek i smaż ok. 8 min na średnim ogniu, obracając rybę, aby zarumieniła się z każdej strony. Usmażone kawałki smażonej ryby połóż na sosie i podawaj.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 12.09-18.09.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
10 min.
Napoje
20 min.
Zupy
2 3 4