Łosoś pieczony w ziołach prowansalskich
Składniki
100-150 g łososia
1 cytryna
1 ząbek czosnku
mix sałat
1 czerwona cebula
pomidorki cherry
3 łyżki jogurtu naturalnego
zioła prowansalskie
przyprawy: sól, pieprz
Opis

Filet z łososia umyj, następnie osusz ręcznikiem papierowym. Z każdej strony pokrop cytryną i przypraw solą, pieprzem oraz dużą ilością ziół prowansalskich. Przełóż rybę na folię aluminiową i szczelnie zawiń. Paczuszkę ułóż na blaszce i piecz 20–25 minut w temperaturze 200°.

Przygotuj sos: wymieszaj jogurt naturalny, wyciśnięty przez praskę czosnek, 1 łyżkę soku z cytryny i pieprz.

Talerz wyłóż mixem sałat, pokrojoną w krążki cebulą i pomidorkami cherry, na to połóż upieczonego łososia, a całość polej sosem jogurtowo-czosnkowym.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Promocje

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 miesiące temu
30 min.
Dania główne
2 miesiące temu
5 min.
Napoje
2 miesiące temu
15 min.
Desery