Przepisy Łosoś grillowany w ziołach z twarożkiem
Składniki
4 dzwonka łososia
4 łyżki masła
posiekany pęczek koperku
8 plastrów cytryny
sok z 1/2 cytryny
przyprawy: sól, pieprz
Twarożek:
200 g twarożku śmietankowego
4 łyżki jogurtu naturalnego
po 1/2 pęczka bazylii i szczypiorku
przyprawy: sól
Opis

Przygotuj cztery kawałki folii aluminiowej. Jeżeli łosoś jest z łuskami, oskrob i opłucz dzwonka. Osusz rybę papierowym ręcznikiem i oprósz solą. Na przygotowanej folii rozłóż połowę masła i połowę koperku. Następnie rozłóż dzwonka łososia. Na rybie rozłóż resztę masła, posyp pozostałym koperkiem i przykryj plastrami cytryny. Owiń kawałki ryby dokładnie folią i od razu połóż na mocno rozgrzanym grillu na 10–15 min. Bazylię i szczypiorek umyj i posiekaj. Posiekane zioła wymieszaj z twarożkiem i jogurtem. Posól do smaku. Gotową rybę wyciągnij z folii i podaj razem z twarożkiem.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Promocje

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 miesiące temu
2 miesiące temu
20 min.
Desery
2 miesiące temu
25 min.
Desery