Przepisy Łosoś grillowany w ziołach z twarożkiem

Składniki

4 dzwonka łososia
4 łyżki masła
1 pęczek świeżego koperku (posiekany)
8 plastrów cytryny
1 cytryna (sok z połowy cytryny)
pieprz czarny mielony
sól
Twarożek:
200 g twarożku śmietankowego
4 łyżki jogurtu naturalnego
½ pęczka świeżej bazylii
½ pęczka szczypiorku
sól

Opis

Przygotuj cztery kawałki folii aluminiowej. Jeżeli łosoś jest z łuskami, oskrob i opłucz dzwonka. Osusz rybę papierowym ręcznikiem i oprósz solą. Na przygotowanej folii rozłóż połowę masła i połowę koperku. Następnie rozłóż dzwonka łososia. Na rybie rozłóż resztę masła, posyp pozostałym koperkiem i przykryj plastrami cytryny. Owiń kawałki ryby dokładnie folią i od razu połóż na mocno rozgrzanym grillu na 10–15 min. Bazylię i szczypiorek umyj i posiekaj. Posiekane zioła wymieszaj z twarożkiem i jogurtem. Posól do smaku. Gotową rybę wyciągnij z folii i podaj razem z twarożkiem.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi


Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 24.09-30.09.2020 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8