Przepisy Łosoś gotowany na parze z papryką w sosie beszamelowym

Składniki

2 steki z łososia

1 czerwona papryka

1 łyżka cytryny

przyprawy: sól, pieprz

Sos beszamelowy:

1 łyżka masła

1 łyżka mąki

1 szklanka mleka

1 żółtko

50 g sera żółtego

sok z połowy cytryny

Opis

Łososia oprósz solą i pieprzem, skrop cytryną i odstaw na 10 min. Paprykę pokrój w dużą kostkę. Ułóż łososia na wkładce do gotowania na parze PORADA KONTEKSTOWA - GOTOWANIE NA PARZE obłóż papryką i gotuj na parze przez ok. 25 min.

Przygotuj sos beszamelowy: ser żółty zetrzyj na tarce. Rozpuść masło w rondelku, dodaj mąkę i zasmaż, nie przyrumieniaj. Wlej szklankę mleka i wymieszaj. Zagotuj chwilkę. Ubij żółtko i wlewaj do gorącego sosu bardzo powoli (ciągle mieszając). Uważaj, aby sos się nie zważył. Dodaj starty ser żółty, sok z cytryny i podgrzej chwilę, nie gotuj.

Ugotowanego łososia wyłóż na talerz wraz z papryką i polej gorącym sosem.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 17.10-23.10.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4