Przepisy Łosoś faszerowany ziołami z sosem czosnkowo-jogurtowym

Składniki

4 kawałki łososia (po 150 - 200 g)

2 łyżki soku z cytryny

przyprawy: sól, pieprz

Nadzienie ziołowe:

szczypta suszonego rozmarynu

2 łyżeczki posiekanej świeżej bazylii

1 łyżeczka szczypiorku

1 łyżeczka pietruszki

1 łyżeczka suszonego tymianku

1 łyżeczka suszonego lubczyku

2 łyżki oleju słonecznikowego

1 ząbek czosnku

przyprawy: sól gruboziarnista

Dip czosnkowo-jogurtowy:

½ szklanki jogurtu greckiego tłustego

3 łyżki śmietanki słodkiej

ząbek czosnku

przypraw: sól, pieprz

Opis

Przygotuj dip czosnkowo-jogurtowy, mieszając wszystkie składniki.

Wszystkie zioła drobno posiekaj, a ząbek czosnku wyciśnij przez wyciskarkę do czosnku. Przełóż zioła do małej miseczki, dodaj czosnek, sól i olej. Wymieszaj wszystkie składniki, rozcierając je łyżką.

Łososia skrop cytryną, posól i popieprz do smaku. Skórę łososia natnij w poprzek dość głęboko. W miejsca nacięć włóż zioła z czosnkiem.

Rybę owiń luźno folią i piecz przez ok. 25 min w temperaturze 210°. Pod koniec pieczenia zdejmij folię, aby ryba się zarumieniła. Rybę podawaj ze świeżymi ziołami i dipem.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 17.10-23.10.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4