Przepisy Lody z grillowanymi truskawkami
Składniki
12 kulek lodów śmietankowych
12 truskawek
100 g pistacji solonych bez łupinek
200 ml białego półsłodkiego wina
Sposób przygotowania
1
Truskawki umyj i obierz z szypułek. Włóż owoce do słoiczka i zalej białym winem. Wstaw słoiczek z truskawkami na godzinę do lodówki.
2
Pistacje posiekaj na mniejsze kawałki.
3
Zamarynowane truskawki odsącz z wina i przekrój na połówki. Połóż przekrojone owoce na rozgrzanym grillu. Nie trzymaj ich zbyt długo na ruszcie, bo się rozpłyną.
4
Do pojemniczków, w których podasz lody nałóż po 3 gałki lodów. Na lody połóż grillowane truskawki. Wierzch posyp siekanymi pistacjami. Deser podaj zaraz po przygotowaniu.
Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Promocje

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 miesiące temu
80 min.
Dania główne
2 miesiące temu
10 min.
Desery
2 miesiące temu
30 min.
Dania główne