Przepisy Lody z grillowanymi truskawkami

Składniki

12 kulek lodów śmietankowych

12 truskawek

100 g pistacji solonych bez łupinek

200 ml białego półsłodkiego wina

Sposób przygotowania

 alt=
1

Truskawki umyj i obierz z szypułek. Włóż owoce do słoiczka i zalej białym winem. Wstaw słoiczek z truskawkami na godzinę do lodówki.

 alt=
2

Pistacje posiekaj na mniejsze kawałki.

 alt=
3

Zamarynowane truskawki odsącz z wina i przekrój na połówki. Połóż przekrojone owoce na rozgrzanym grillu. Nie trzymaj ich zbyt długo na ruszcie, bo się rozpłyną.

 alt=
4

Do pojemniczków, w których podasz lody nałóż po 3 gałki lodów. Na lody połóż grillowane truskawki. Wierzch posyp siekanymi pistacjami. Deser podaj zaraz po przygotowaniu.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4