Przepisy Lody waniliowe ze smażonymi jabłkami i cynamonem

Składniki

8 gałek lodów waniliowych

250 ml śmietany kremówki 36%

1 jabłko czerwone

1 jabłko zielone

jabłka suszone

cynamon mielony

dekoracja:

jabłka suszone

plasterki jabłka

listki mięty

Opis

Ubij śmietanę i włóż do lodówki.

Jabłka umyj. Pokrój jabłko czerwone i ½ zielonego w kosteczkę (starannie usuwając gniazda nasienne). Wrzuć jabłka na rozgrzaną, suchą patelnię i podsmażaj przez ok. 5 min (do momentu, aż jabłka puszczą pierwszy sok). Posyp cynamonem i zdejmij z ognia (pozostaw owoce na patelni, żeby nie ostygły).

Bitą śmietaną wyłóż dno pucharków i poukładaj na niej lody waniliowe. Obok lodów wyłóż jabłka z cynamonem. Udekoruj bitą śmietaną, kawałkami świeżego jabłka oraz jabłkami suszonymi i listkami świeżej mięty. Pamiętaj, aby przed przygotowaniem dobrze zmrozić lody, wówczas nie roztopią się podczas dekorowania.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 17.10-23.10.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4