Przepisy Lody waniliowe z gorącą gruszką
Składniki
8 gałek lodów waniliowych
1 gruszka
2 połówki brzoskwiń z puszki
1/2 soku z brzoskwiń z puszki
Dekoracja:
bita śmietana
listki mięty
sos toffi
Opis

Gruszki umyj, pokrój na 8 części (nie obieraj ze skórki) i włóż na rozgrzaną patelnię. Zalej gruszki sokiem z brzoskwiń i smaż przez ok. 2 - 3 min (jeśli będziesz podgrzewał za długo, sok się skarmelizuje). Zdejmij patelnię z ognia (owoce pozostaw na patelni, aby nie ostygły).

Z dobrze schłodzonych lodów formuj gałki i wykładaj na talerzyki lub do pucharków. Dodaj owoce: gruszki przekładaj na zmianę z pokrojonymi brzoskwiniami z puszki. Polej sosem toffi. Udekoruj bitą śmietaną i listkiem mięty.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Promocje

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 miesiące temu
30 min.
Dania główne
2 miesiące temu
45 min.
Zupy
2 miesiące temu
15 min.
Desery
2 miesiące temu
20 min.
Desery
2 miesiące temu
15 min.
Desery