Lody truskawkowe
Składniki
6 gałek lodów waniliowych
220 g truskawek
2 łyżki cukru pudru
250 ml śmietany kremówki 36%
dekoracja:
kolorowe draże
kilka listków świeżej mięty
kilka truskawek
Opis

Dobrze schłodzone truskawki zmiksuj na gładką masę. Odłóż 1/2 szklanki masy truskawkowej do lodówki. Resztę owoców zmiksuj z lodami i przełóż do naczynia. Zamrażaj od 6 do 12 godz. 

Śmietanę ubij i włóż do lodówki. Możesz też mrozić bitą śmietanę podobnie jak lody i formować z niej dekoracyjne kształty.

Zrób sos truskawkowy: wcześniej odłożoną masę truskawkową zmiksuj z cukrem pudrem.

Przed podaniem udekoruj pucharki świeżymi owocami, bitą śmietaną, listkami mięty i kolorowymi drażami. Polej lody przygotowanym wcześniej sosem.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 miesiące temu
2 miesiące temu
45 min.
Dania główne