Przepisy Lody jagodowe
Składniki
250 g serka mascarpone
250 ml śmietanki 30%
400 ml jagód
4 łyżki cukru
Sposób przygotowania
1
Jagody opłucz i osusz na sitku. Następnie wsyp owoce do rondelka, zasyp cukrem i zagotuj. Gotuj mieszając, aż cukier całkowicie się rozpuści. Ugotowane jagody wystudź i zmiksuj malakserem.
2
W osobnych naczyniach ubij serek mascarpone i śmietankę. Wymieszaj obydwie masy, dodając śmietankę do serka, nie odwrotnie.
3
Do masy dodaj 6 łyżek wystudzonych jagód i wymieszaj.
4
Śmietanowo-jagodową masę wlej do 3/4 wysokości pojemniczków na lody. Włóż patyczki i wstaw do zamrażalnika na 1 godzinę.
5
Po godzinie dopełnij pojemniczki pozostałymi zmiksowanymi jagodami. Wstaw ponownie do zamrażalnika na co najmniej 5 godzin. Wyciągnij lody z pojemniczków tuż przed podaniem.
Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Promocje

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 miesiące temu
2 miesiące temu
20 min.
Zupy
2 miesiące temu
15 min.
Zupy
2 miesiące temu
15 min.
Napoje