Przepisy Lody jagodowe

Składniki

250 g mascarpone
250 ml śmietany kremówki (30%)
400 ml jagód
4 łyżki cukru

Sposób przygotowania

1

Jagody opłucz i osusz na sitku. Następnie wsyp owoce do rondelka, zasyp cukrem i zagotuj. Gotuj mieszając, aż cukier całkowicie się rozpuści. Ugotowane jagody wystudź i zmiksuj malakserem.

2

W osobnych naczyniach ubij serek mascarpone i śmietankę. Wymieszaj obydwie masy, dodając śmietankę do serka, nie odwrotnie.

3

Do masy dodaj 6 łyżek wystudzonych jagód i wymieszaj.

4

Śmietanowo-jagodową masę wlej do 3/4 wysokości pojemniczków na lody. Włóż patyczki i wstaw do zamrażalnika na 1 godzinę.

5

Po godzinie dopełnij pojemniczki pozostałymi zmiksowanymi jagodami. Wstaw ponownie do zamrażalnika na co najmniej 5 godzin. Wyciągnij lody z pojemniczków tuż przed podaniem.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi


Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 24.09-30.09.2020 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8