Przepisy Lodowy pająk

Składniki

250 ml lodów czekoladowych

8 długich żelek

1/4 tabliczki czekolady gorzkiej

pisaki czekoladowe lub 1/2 tabliczki czekolady rozpuszczonej

kilka rodzynek i orzeszków ziemnych

Opis

Talerz, na którym podasz deser dobrze schłodź w lodówce. Czekoladę zetrzyj na tarce z małymi oczkami. Na schłodzonym talerzu uformuj z lodów jedną dużą kulkę – tułów pająka i jedną małą – głowę. Z żelek wykonaj nogi pająka i wetknij je mocno w boki gałek lodów. Gdy upewnisz się, że są stabilne, obsyp całość tartą czekoladą. Wokół talerza za pomocą pisaka czekoladowego lub rozpuszczonej czekolady narysuj pajęczynę.

Jeśli korzystasz z czekolady, połam ją, włóż do małego naczynia żaroodpornego i wstaw na kilka minut do piekarnik, aby się lekko roztopiła. Następnie przelej ją do woreczka foliowego –czekolada nie może być gorąca, poczekaj aż lekko stężeje, inaczej będzie się rozpływać i nie uda Ci się wykonać żadnego wzoru. W worku foliowym z czekoladą zrób malutki otwór i wyciskaj przez niego czekoladę prosto na talerz, rysując wzór pajęczyny. Z rodzynek zrób oczka, a z orzechów zęby pająka. Podawaj od razu.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 12.09-18.09.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4