Liście jesiennych sałat z figami i kozim serem
Składniki
400 g mieszanki sałat Fit 
4 figi 
200 g twarożkowego sera koziego 
100 g pomidorków koktajlowych 
1 czerwona cebula 
30 ml oliwy z oliwek 
2 gałązki tymianku 
30 ml kremu balsamico 
sól
Opis

Ser kozi przełóż na naczynie żaroodporne. Rozgrzej piekarnik z funkcją grilla. Ser polej połową porcji kremu balsamicznego oraz kilkoma kroplami oliwy i połóż po gałązce tymianku. Wstaw do podpieczenia.

W tym czasie przełóż do miski mieszankę sałat, polej ją oliwą oraz pokrop kremowym octem. Posyp lekko solą. Dodaj pomidorki koktajlowe i piórka czerwonej cebuli. Wszystko wymieszaj i wyłóż na talerz. 

Figi umyj i pokrój na ćwiartki. Połóż dekoracyjnie wokół talerza. Podpieczony ser kozi wyjmij z piekarnika i połóż na środku sałaty. Sałatka jest najsmaczniejsza wtedy, gdy podasz ją od razu z gorącym i delikatnym serem.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Promocje

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 miesiące temu
85 min.
Zupy
2 miesiące temu
10 min.
Dania główne
2 miesiące temu
20 min.
Sałatki
2 miesiące temu
60 min.
Zupy
2 miesiące temu
60 min.
Dania główne