Przepisy Liście jesiennych sałat z figami i kozim serem

Składniki

400 g mieszanki sałat Fit 

4 figi 

200 g twarożkowego sera koziego 

100 g pomidorków koktajlowych 

1 czerwona cebula 

30 ml oliwy z oliwek 

2 gałązki tymianku 

30 ml kremu balsamico 

sól

Opis

Ser kozi przełóż na naczynie żaroodporne. Rozgrzej piekarnik z funkcją grilla. Ser polej połową porcji kremu balsamicznego oraz kilkoma kroplami oliwy i połóż po gałązce tymianku. Wstaw do podpieczenia.

W tym czasie przełóż do miski mieszankę sałat, polej ją oliwą oraz pokrop kremowym octem. Posyp lekko solą. Dodaj pomidorki koktajlowe i piórka czerwonej cebuli. Wszystko wymieszaj i wyłóż na talerz. 

Figi umyj i pokrój na ćwiartki. Połóż dekoracyjnie wokół talerza. Podpieczony ser kozi wyjmij z piekarnika i połóż na środku sałaty. Sałatka jest najsmaczniejsza wtedy, gdy podasz ją od razu z gorącym i delikatnym serem.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 12.09-18.09.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4