Przygotuj marynatę: czosnek obierz, rozgnieć i wymieszaj w misce z oliwą, oregano, solą i pieprzem. ...
1 papryka czerwona
1 papryka żółta
1 papryka zielona
1 cukinia
2 cebule czerwone
1 bakłażan
250 g twarogu śmietankowego
125 ml kwaśnej śmietany
100 ml kwaśnej tłustej śmietany
1 pęczek szczypiorku
3 łyżki oliwy z oliwek
1 łyżka oregano
3 ząbki czosnku
przyprawy: sól, pieprz
Przygotuj marynatę: czosnek obierz, rozgnieć i wymieszaj w misce z oliwą, oregano, solą i pieprzem. Marynuj PORADA KONTEKSTOWA - MARYNOWANIE warzywa przez ok. 20 min.
Papryki oczyść i pokrój na duże kwadraty. Cukinię i bakłażana umyj i pokrój w plastry. Cebule obierz, pokrój w łódeczki (ósemki). Warzywa włóż na 20 min do marynaty, a następnie nadziewaj na patyczki szaszłykowe.
Smaż na średnio rozgrzanym grillu przez ok. 10 min lub piecz w piekarniku z funkcją grilla rozgrzanym do temp. 220° przez ok. 15 min.
Przygotuj gęsty sos twarożkowy: twarożek wymieszaj ze śmietaną na gładką masę. Dodaj posiekany koperek. Przypraw solą i pieprzem.
Szaszłyki maczaj w twarożku jak w sosie. Smacznego!
Więcej informacji
© 2019 Tesco Polska Sp. z o.o.