Leszcz pieczony z czosnkiem i natką pietruszki
Składniki
1 tusza leszcza
2 łyżki soku z cytryny
1/3 szklanki oliwy z oliwek 
3 ząbki czosnku
2-3 łyżki posiekanej natki pietruszki
2 gałązki pietruszki
przyprawy: sól, pieprz
Opis

Leszcza spraw, oczyść z łusek, umyj i osusz. Natnij w kilku miejscach. Skrop cytryną, natłuść oliwą posól i oprósz pieprzem. Pietruszkę posiekaj i natrzyj nią rybę. Czosnek obierz i przekrój na połowę. Do środka ryby włóż 2 gałązki pietruszki. Włóż rybę do naczynia do zapiekania i obłóż czosnkiem. Zapiekaj rybę przez ok. 25 min w temp. 200°. Przed podaniem możesz jeszcze posypać rybę natką pietruszki.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Promocje

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 miesiące temu
10 min.
Desery
2 miesiące temu
10 min.
Dania główne
2 miesiące temu
60 min.
Zupy
2 miesiące temu
240 min.
Desery