Przepisy Leszcz pieczony z czosnkiem i natką pietruszki

Składniki

1 leszcz (tusza)
1 cytryna (2 łyżki soku z cytryny)
szklanki oliwy z oliwek
3 ząbki czosnku
3 łyżki natki pietruszki (posiekanej)
2 gałązki natki pietruszki (do dekoracji)
sól
pieprz czarny mielony

Opis

Leszcza spraw, oczyść z łusek, umyj i osusz. Natnij w kilku miejscach. Skrop cytryną, natłuść oliwą posól i oprósz pieprzem. Pietruszkę posiekaj i natrzyj nią rybę. Czosnek obierz i przekrój na połowę. Do środka ryby włóż 2 gałązki pietruszki. Włóż rybę do naczynia do zapiekania i obłóż czosnkiem. Zapiekaj rybę przez ok. 25 min w temp. 200°. Przed podaniem możesz jeszcze posypać rybę natką pietruszki.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi


Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 15.10-21.10.2020 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8