Przepisy Leniwe gołąbki

Składniki

​500 g mięsa mielonego wieprzowego

600 g kapusty włoskiej

120 g cebuli

150 g papryki czerwonej

1 jajko

250 g ryżu brązowego

245 g przecieru pomidorowego

20 g oliwy z oliwek

natka pietruszki

przyprawy: sól, pieprz, majeranek

Opis

Ugotuj ryż według przepisu na opakowaniu. Kapustę drobno posiekaj i sparz na sitku polewając ją wrzątkiem z czajnika. Sparzoną kapustę zmieszaj z mięsem mielonym i ugotowanym ryżem. Cebulę drobno posiekaj i podsmaż na łyżce oliwy. Podsmażoną cebulę dodaj do masy. Dodaj również jajko, sól, pieprz i majeranek. Z powstałej masy uformuj kotlety, a następnie obsmaż je na pozostałej oliwie. Ułóż gołąbki w naczyniu żaroodpornym. Przecier pomidorowy rozmieszaj w 500 ml wody i dodaj pokrojoną w kawałki paprykę i sól do smaku. Sosem zalej gołąbki i wstaw całość do nagrzanego do 190° piekarnika z termoobiegiem na 40 minut. Przed podaniem posyp potrawę posiekaną natką.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 17.10-23.10.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4