Przepisy Lemoniada z rabarbaru i truskawek
Składniki
1/2 kg rabarbaru
1/2 kg truskawek
ksylitol, miód lub cukier do smaku
Opis

Rabarbar umyj i poodcinaj końcówki. Pokrój go w kostkę. Truskawki umyj, odetnij szypułki i pokrój na połówki. Rabarbar i truskawki przełóż do garnka i zalej wrzątkiem. Gotuj ok. 5–7 minut. Lemoniadę przestudź, dosłodź i przecedź. Podawaj schłodzoną.

Porady:

  • Aby lemoniada miała piękny i intensywny kolor, wybieraj zawsze czerwony rabarbar.
  • Przecedzonych owoców nie wyrzucaj. Możesz je od razu wykorzystać do koktajlu, np. z kefirem i miodem lub przełożyć do woreczków i zamrozić. Mrożone owoce wykorzystaj jednak w ciągu dwóch miesięcy.
Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4