Przepisy Lemoniada z mandarynek i marakui
Składniki
12 mandarynek
8 marakui
garść świeżej mięty
1,5 litra wody
syrop cukrowy (do smaku)
lód
Opis

Z mandarynek wyciskamy sok i przelewamy go przez sito do dzbanka. Marakuje przekrawamy na pół, wydrążamy z nich miąższ i dodajemy go do pozostałych na sicie resztek z mandarynek. Przy pomocy barmańskiego tłuczka przecieramy owoce przez sito, wyciskając z nich jak najwięcej soku. Dodajemy listki mięty.

Sok z owoców mieszamy z wodą. Dodajemy do smaku syrop cukrowy. Serwujemy z lodem i papierową parasolką.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Promocje

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 miesiące temu
10 min.
Dania główne
2 miesiące temu
160 min.
Zupy
2 miesiące temu
120 min.
Dania główne
3 tygodni temu
10 min.
Napoje