Przepisy Lemoniada cytrusowo-miętowa

Składniki

1 limonka

1 cytryna

1 pomarańcza

3 gałązki świeżej mięty

50 ml płynnego miodu

50 g cukru

24 kostki lodu

woda źródlana

Opis

Cytrusy umyj starannie w ciepłej wodzie. Opłucz gałązki mięty. Pokrój owoce w cienkie plasterki. Odłóż kilka plasterków, pozostałe włóż na dno ok. półtoralitrowego dzbanka, zalej miodem i zasyp cukrem. Drewnianą łyżką ugnieć plastry cytrusów z cukrem i miodem. Odstaw dzbanek na 10 minut. Po tym czasie dołóż pozostałe plastry owoców i listki mięty. Owoce zasyp kostkami lodu. Uzupełnij dzbanek wodą źródlaną i wymieszaj.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4