Przepisy Lekki salceson jajeczny

Składniki

6 jajek

6 korniszonów

100 g groszku z puszki

1 duża czerwona papryka

2 średnie marchewki

200 g szynki

½ l wody

2 kostki rosołowe

400 g jogurtu naturalnego

1 opakowanie żelatyny

forma do pieczenia

folia aluminiowa

Sposób przygotowania

 alt=
1

Ugotuj jajka, obierz je i pokrój na małe kawałki.

 alt=
2

Pokrój paprykę, ogórki i szynkę w małe kostki. Wymieszaj pokrojone składniki w misce.

 alt=
3

Obierz marchew i pokrój ją na plastry, a następnie ugotuj je w bulionie. Po ugotowaniu wyciągnij marchew z garnka, ale nie wylewaj bulionu.

 alt=
4

Rozpuść w ciepłym bulionie żelatynę zgodnie z instrukcjami na opakowaniu.

 alt=
5

Dodaj do bulionu z żelatyną jogurt naturalny i dokładnie wymieszaj.

 alt=
6

Połącz wszystkie składniki i dokładnie wymieszaj. Przelej nadzienie do formy do pieczenia chleba. Przykryj folią aluminiową i pozostaw do ostygnięcia w lodówce na minimum 12 godzin.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 17.10-23.10.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4