Przepisy Lekki biszkopt z morelami

Składniki

8 moreli 

5 jajek 

110 g mąki pszennej 

35 g mąki ziemniaczanej 

130 g cukru 

szczypta soli

Opis

Nastaw piekarnik na termoobieg i rozgrzej do 160°C. Dno tortownicy o średnicy 24 cm wyłóż papierem. Wymieszaj oba rodzaje mąki i przesiej. Morele umyj, osusz i wypestkuj. Oddziel białka od żółtek. Wsyp do białek szczyptę soli i zacznij je ubijać mikserem. Kiedy piana z białek zacznie sztywnieć, dodaj powoli cukier i zaraz potem kolejno żółtka. Do masy jajecznej dodaj przesiane mąki. Delikatnie wymieszaj. Do przygotowanej tortownicy wylej 3/4 ciasta. Na wyłożonym cieście rozłóż połówki moreli skórkami do dołu. Następnie wylej na rozłożone morele resztę ciasta i wstaw całość do nagrzanego piekarnika na ok. 35–40 min. Upieczony biszkopt powinien być jasnozłoty. Po upieczeniu zostaw ciasto do ostygnięcia w piekarniku z uchylonymi drzwiczkami.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 12.09-18.09.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4