Przepisy Lekka zupa z rukoli i ziemniaków

Składniki

100 g listków rukoli

1/2 kg ziemniaków

1 pęczek włoszczyzny

1 l bulionu warzywnego

garść orzechów nerkowca

2 ząbki czosnku

50 ml śmietany

2 łyżki oliwy z oliwek

kilka łyżek tartego parmezanu

1 listek laurowy

3 kulki ziela angielskiego

przyprawy: sól, pieprz, sos sojowy

Opis

Pęczek włoszczyzny obierz i umyj. Warzywa włóż do garnka, zalej wodą, dodaj sól, listek laurowy, ziele angielskie i ziarna pieprzu – gotuj ok. 30 min pod przykryciem. W tym czasie ugotuj w oddzielnym garnku ziemniaki. Kiedy warzywa z wywaru będą miękkie, wyjmij je z garnka. Ziemniaki zmiksuj z klarownym bulionem i umytą dokładnie rukolą. Przelej do garnka, wlej śmietanę i dodaj starte ząbki czosnku, 2 łyżki oliwy z oliwek, sól, pieprz oraz sos sojowy. Podgrzewaj na wolnym ogniu, ale nie gotuj. Zupę przed podaniem posyp parmezanem, a także orzechami nerkowca.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi


Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 2.04-11.04.2020 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8